5ος Θεματικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής για παιδιά 9-15 ετών «ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ»

Κύκλος Διαλόγου με τη Νέα Γενιά
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΖΩΦΡΑΦΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
5ος Θεματικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής για παιδιά 9-15 ετών
«ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ»
Τι γνωρίζουν, τι πιστεύουν, τι αισθάνονται τα παιδιά μας
για την Επανάσταση του 1821;

Ένας ανοιχτός διαγωνισμός της Παγκαλαβρυτινής Ενώσεως, με στόχο την προσέγγιση των νέων παιδιών και την ευαισθητοποίησή τους, στο πλαίσιο του Δεκαετούς Προγράμματος Εκδηλώσεων,
για τον εορτασμό στο 2021 των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821

ΘΕΜΑ 5ΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ – ΕΤΟΣ 2017: “ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ”

ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ:
Το θέμα του 5ου Διαγωνισμού αφορά τον ρόλο που έπαιξαν οι Γυναίκες στον Αγώνα, γνωστές και άγνωστες, επώνυμες και ανώνυμες, οι οποίες συνέβαλαν συμμετέχοντας με κάθε τρόπο -είτε οικονομικά είτε πολεμώντας πλάι στους άντρες- και κυρίως μεγαλώνοντας τα παιδιά τους με αγάπη για την πατρίδα, δίνοντας οι ίδιες παράδειγμα παλληκαριάς.

Κάθε παιδί μπορεί να λάβει μέρος με ένα ή δύο έργα,
Κάθε παιδί είναι ελεύθερο να χρησιμοποιήσει όποιο είδος υλικών επιλέξει,
Τα έργα πρέπει να είναι σε μία από τις ακόλουθες διαστάσεις: ή Α4, ή Α3, ή 35Χ50,
Τα έργα πρέπει να φέρουν την υπογραφή του παιδιού και να συνοδεύονται από ένα σημείωμα λίγων γραμμών στο οποίο θα αναφέρονται: Ο τίτλος του κάθε έργου και τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν.
Τα έργα πρέπει να σταλούν σε ένα φάκελο (όλα) είτε με courier, είτε συστημένο στην Παγκαλαβρυτινή Ένωση το αργότερο μέχρι 8 Μαρτίου 2017, ημέρα Παρασκευή, που θα αποδεικνύεται από την σφραγίδα του ταχυδρομείου.
Τα έργα θα αξιολογηθούν από Κριτική Επιτροπή ανεξάρτητη, που δεν αποτελείται από μέλη της Π.Ε., αλλά από έγκριτους ειδικούς (καλλιτέχνες και τεχνοκριτικούς) που θα αποτελούν ανεξάρτητη Επιτροπή.
Τα τρία καλύτερα έργα θα βραβευθούν στην εκδήλωση για την Επέτειο της Επανάστασης του 1821 που οργανώνει η Παγκαλαβρυτινή Ένωση στην Παλαιά Βουλή στις 19 Μαρτίου 2017, ημέρα Κυριακή.
Υπεύθυνη του Διαγωνισμού είναι κ. Μπαλασοπούλου Αναστασία, Αντιπρόεδρο της ΠΕ.
Για κάθε πρόσθετη πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στην ίδια: 6984514102 a-balaso@otenet.gr
είτε στον υπεύθυνο Επικοινωνίας κ. Κυριαζή 6940847152
ΤΑ ΤΡΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΓΑ ΘΑ ΒΡΑΒΕΥΘΟΥΝ: 18 ΜΑΡΤΙΟΥ ‘17 στην ΠΑΛΙΑ ΒΟΥΛΗ

Η επικοινωνία με τα παιδιά μας βοηθά να μάθουμε περισσότερα για τον εαυτό μας και τη ζωή. Θα μπορούσε, κατ’ αναλογία, η ανάπτυξη μορφών Διαλόγου μαζί τους να μας βοηθήσει να καταλάβουμε περισσότερα για την ιστορία του τόπου μας, για τη σχέση του χθες και του σήμερα, για την ευθύνη του ατόμου και του κράτους; Μπορεί η φρέσκια ματιά και οπτική της πολύ νέας γενιάς να μας μάθει κάτι για το μέλλον, κάτι στο οποίο θα μπορέσουμε ίσως να συμβάλλουμε;Εμείς πιστεύουμε ότι αυτό το ερώτημα αποτελεί μία πρόκληση για όλους μας.
Ας αφουγκραστούμε την ζωγραφική τους!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *