Αντιπροσωπεία των Καλαβρύτων στο Ετήσιο Μνημόσυνο Μνήμης στο Δίστομο

Στο Δίστομο Βοιωτίας, κάθε 10η Ιουνίου, πραγματοποιείται εκδήλωση Ιερής Μνήμης, των εκτελεσθέντων Διστομιτών από τον Γερμανικό Στρατό, το 1944.

Στο ωραίο και Μαρτυρικό αυτό χωριό και στο Μαυσωλείο Μνήμης Νεκρών, συγκεντρώνονται Διστομίτες και πολλοί ΣυνΈλληνες, ως Προσκυνητές, αποτίοντας ελάχιστο φόρο Τιμής στους Νεκρούς. Την Κυβέρνηση Στο ετήσιο Μνημόσυνο Μνήμης για τους 218 κατοίκους του Διστόμου που σφαγιάστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, την Κυβέρνηση φέτος εκπροσώπησε ο Υπουργός Εσωτερικών καθηγητής κ. Αντώνης Μανιτάκης ενώ από τις  Ένοπλες Δυνάμεις πάρεση ο Αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Ζιαζιάς.

 

 

 

 

 

Τα Καλάβρυτα και οι Καλαβρυτινοί είναι πάντοτε εκεί, γιατί ίδιο αίμα πατριωτών χύθηκε στο χωράφι του Καπή και σε όλη την Επαρχία το 1943 επίσης από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Στην φετινή αποστολή μνήμης και τιμής στο Δίστομο την 10-6-2012, παρευρέθησαν,

ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς, ο Πρόεδρος της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης  κ. Γεώργιος Κοσμάς μαζί με τον Ταμία Κώστα Κατσιάρη,  ο Πρόεδρος της Ένωσης Καλαβρυτινών Αθήνας κ. Τσενές Σωτήρης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Καλαβρυτινών Πειραιά κ Χρονόπουλος Θανάσης και εκπρόσωποι πολλών φορέων όπως της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων «Ο Αρχαίος Κλείτωρ», της Ένωσης Αποδήμων Κρινοφυτινών «Οι Άγιοι Θεόδωροι» και πολλοί Καλαβρυτινοί. Η μετακίνηση, Αθήνα-Δίστομο-Αθήνα, έγινε με «ναυλωμένο» λεωφορείο, με την επιμέλεια του δραστήριου κ  Σωτήρη Τσενέ.

Οι εκδηλώσεις ήταν προσαρμοσμένες στο πνεύμα της ημέρας και υπήρξε συγκίνηση. Ευχή του χρόνου να είμεθα πολλοί.

Μαυσωλείο Νεκρών Διστόμου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *