Στο επίσημο πρόγραμμα των εκδηλώσεων για το 1821 στην Αθήνα η Π.Ε.

PAGALAVRYTINI ENOSH

Στο επίσημο πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων του Υπουργείου Εσωτερικών και της Περιφέρειας Αττικής, για την επέτειο του 1821 περιλαμβάνεται η εκδήλωση της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Μαρτίου και ωρα 11πμ, στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής, οδός Σταδίου 33. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης και θα είναι ο κ. Σπυρίδων Ι. Νικολάου, Σύμβουλος Επικρατείας και ε.τ.τ Γενικός Γραμματέας της εταιρείας Μελέτης Ελληνικής Ιστορίας με θέμα: «Η Εθνική και Ευρωπαϊκή ταυτότητα της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821».

Παράλληλα η Παγκαλαβρυτινή Ένωση σε συνεργασία με τον Σύλλογο Λυκούριας θα συμμετάσχει στην παρουσίαση των χορευτικών τμημάτων που για πρώτη φορά φέτος θα πραγματοποιηθούν ανήμερα της 25ης Μαρτίου μπροστά στον Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Η συμμετοχή της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης στο επίσημο πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων αποτελεί ύψιστη τιμή για όλους μας και η παρουσία μας είναι επιβεβλημένη.

Το επίσημο πρόγραμμα όπως το παρουσίασε η Περιφερεια Αττικής σε συνεργασία με το Υπ. Εσωτερικών είναι το εξής:

ΚΥΡΙΑΚΗ, 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

11:00 Επιμνημόσυνη Δέηση και Στεφάνωση των Μνημείων στη Λεωφόρο των Ηρώων του 1821 στο Πεδίο του Άρεως από Πολιτιστικούς Συλλόγους Αττικής: Ένωση Kωνσταντινουπολιτών, Αδελφότητα Πρεβεζάνων, Αδελφότητα Τουρκολεκαίων Αρκαδίας «Ο Νικηταράς», Αρκάδων Γλυφάδας «Ο Αρκάς», Μεσσηνίων «Ο Παπαφλέσσας», Αδελφότητα του Αθανασίου Διάκου, Πανελλήνια Ένωση Γυναικών Μάνης, Αδελφότητα Ανωμεριτών Μυκόνου, Αδελφότητα Ψαριανών, Ομοσπονδία Σερραϊκών Συλλόγων Αθήνας, Π.Σ. Εμμανουήλ Παππά, Ρουμελιωτών «Ο Καραϊσκάκης», Σπετσιωτών «Η Μπουμπουλίνα», Μεσολογγιτών «Ο Άγιος Συμεών», Σουλιωτών «Το Ηρωικό Σούλι», Σύλλογος Αγχιαλιτών της Αθήνας «Η ΑΓΧΙΑΛΟΣ», Ένωση Ελλήνων Ανατολικής Ρωμυλίας, Αρκάδων Νέου Ηρακλείου «Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ» και Ένωση Γυναικών Θράκης Δόμνα Χ¨ Αντώνη Βισβίζη.

11:15 Πανηγυρικός Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 από την «Παγκαλαβρυτινή Ένωση» σε συνεργασία με τους Καλαβρυτινούς Συλλόγους και ομιλία από τον κύριο Σπυρίδωνα Ι. Νικολάου, Σύμβουλο Επικρατείας και ε.τ.τ Γενικό Γραμματέα της εταιρείας Μελέτης Ελληνικής Ιστορίας με θέμα: «Η Εθνική και Ευρωπαϊκή ταυτότητα της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821» στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής, οδός Σταδίου 33.

13:30 Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη από την Παγκαλαβρυτινή Ένωση.

ΔΕΥΤΕΡΑ, 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

11:00 Κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη από την Παμμεσσηνιακή Ένωση Αθηνών.

ΤΡΙΤΗ, 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

09:00 Πανηγυρικός Εορτασμός σε εκπαιδευτήρια και σχολεία, από καθηγητές, δασκάλους, σπουδαστές και μαθητές με ομιλίες και άλλες εκδηλώσεις.

10:00 Καθιερωμένη στέψη των ανδριάντων που βρίσκονται στα Προπύλαια από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

10:00 Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη από Σωματεία που επιθυμούν να τιμήσουν την Εθνική Επέτειο.

10:30 Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη από:

Ενώσεις Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας

Πρόεδρο Ανωτάτης Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εφέδρων Αξιωματικών

Πρόεδρο Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών

Πρόεδρο Εθνικής Γενικής Συνομοσπονδίας Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Ελλάδος

Εκπροσώπους Ενώσεων Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης

Εκπροσώπους Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού

Προέδρους Οργανώσεων παλαιών Πολεμιστών, Αξιωματικών, Υπαξιωματικών & Οπλιτών

Δήμαρχο Αθηναίων Περιφερειάρχη Αττικής

Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας

Εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων για τα πολιτικά κόμματα και την Ευρωβουλή Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων

11:00 Παρέλαση μαθητών των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας, προσκόπων, οδηγών και ΑμεΑ μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, ενώπιον του Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων (σύμφωνα με το πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων, με Α.Π.077865/04.03.15) (Την παρέλαση ανοίγουν όπως κάθε χρόνο οι μαθητές των Καλαβρύτων) 

11:00 Πανηγυρικός Εορτασμός του ΤΕΙ Πειραιά με ομιλία που θα πραγματοποιηθεί στην Συνεδριακό Κέντρο από τον Καθηγητή, κ. Αναστάσιο Ντάνο.

12:00 Επετειακός Εορτασμός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτιρίου Διοίκησης στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου.

12:00 Πανηγυρικός Εορτασμός του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και ομιλία από τη Λέκτορα του Πανεπιστημίου κα. Χριστίνα Ταρνανίδου στην αίθουσα τελετών.

12:00 Πανηγυρικός Εορτασμός του Πανεπιστημίου Πειραιά με ομιλία που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Συνεδρίων από τον Επίκουρο Καθηγητή, κ. Αθανάσιο Βοζίκη με θέμα: «Η Οργάνωση της Ιατρικής Φροντίδας και Περίθαλψης κατά την Επανάσταση του 1821».

12:00 Πανηγυρικός Εορτασμός στην Κεντρική Αίθουσα του Γεωπονικού

Πανεπιστημίου Αθηνών και ομιλία από τον ομότιμο καθηγητή του Ιονίου κ. Πέτρο Πιζάνια με θέμα: «Η γαιοπολιτική στρατηγική της Ελληνικής Επανάστασης».

12:00 Εορτασμός της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών στην αίθουσα «De Chirico» στο κτίριο Πειραιώς 256 και ομιλία του Καθηγητή τμήματος Εικαστικών Τεχνών, κ. Μιχάλη Αρφαρά με θέμα: «Εισαγωγή στην Πολιτική Ιστορία της Χαρακτικής».

13:00 Εορτασμός της Εθνικής Επετείου στην Αίθουσα Τελετών «Αριστοτέλης» του Παντείου Πανεπιστημίου με ομιλία του Πρύτανη με θέμα: « Ο.Η.Ε 70 χρόνια στην υπηρεσία της Παγκόσμιας Ειρήνης».

13:00 Επετειακός Εορτασμός του Τ.Ε.Ι. Αθήνας, στο Συνεδριακό κέντρο του Ιδρύματος με πανηγυρικό από τον καθηγητή κ. Ευάγγελο Παπαγεωργίου με θέμα: «Η 25η Μαρτίου σήμερα».

13:30 Ιδιαίτερος Εορτασμός και Ομιλίες σε κάθε Υπηρεσία και Οργανισμό του Δημοσίου.

18:00 Επετειακή εκδήλωση της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, με ομιλητή τον Καθηγητή κ. Γρηγόρη Κωσταρά, στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών.

19:00 Πανηγυρική Συνεδρία της Ακαδημίας Αθηνών με ομιλία του ακαδημαϊκού κ. Νικηφόρο Διαμαντούρο με θέμα: «Ο αγώνας της Ελληνικής Ανεξαρτησίας: Μια μακροϊστορική προσέγγιση».

19:00 Πανηγυρικός Εορτασμός στην Αίθουσα τελετών του Φιλολογικού Συλλόγου «ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ», και ομιλία από τον Αντιπρόεδρο του Συλλόγου και Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γερ. Ζώρα με θέμα: « Ο εορτασμός της εθνικής επετείου στον Φ.Σ. Παρνασσός κατά τον ΙΘ’ αιώνα».

ΤΕΤΑΡΤΗ, 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

06:22 21 Χαιρετιστήριες βολές από το πυροβολείο του Λυκαβηττού. Εωθινό από τις Φιλαρμονικές των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

08:00 Επίσημη έπαρση της Εθνικής Σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

10:00 Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου Προεξάρχοντος του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρίου ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ Β’.

10:01 21 Χαιρετιστήριες βολές από το πυροβολείο του Λυκαβηττού.

10:55 Κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη από την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπιο Παυλόπουλο.

11:00 Παρέλαση τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, ενώπιον της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας (σύμφωνα με το Πρόγραμμα ΥΠΕΘΑ/Γ.Δ.Ο.Σ.Υ.).

Θα ακολουθήσουν παραδοσιακοί χοροί μπροστά στον άγνωστο Στρατιώτη (Με συμμετοχή 12μελους τμήματος από το χορευτικό τμήμα του συλλόγου Λυκούριας)

18:40 21 Χαιρετιστήριες βολές από το πυροβολείο του Λυκαβηττού.

18:41 Επίσημη Υποστολή της Εθνικής Σημαίας από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

19:00 Πανηγυρικός Εορτασμός στην Μεγάλη Αίθουσα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30), με ομιλία της καθηγήτριας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, κ. Όλγας Κατσιαρδή-Hering με θέμα: «Ρομηοί/Γραικοί/Έλληνες: από τις αυτοκρατορίες στο έθνος κράτος».

Το τριήμερο των εορταστικών εκδηλώσεων θα καλύψει η ΝΕΡΙΤ με ειδικές εκπομπές και πανηγυρικά προγράμματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *