ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Έχουμε την τιμή να σας πληροφορήσουμε ότι η «ΠΑΓΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΗ ΕΝΩΣΗ» (Π.Ε.) εορτάζει κάθε χρόνο στην Ιερά Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου Καλαβρύτων, με εκδήλωση Τιμής και Μνήμης, την επέτειο της νικηφόρου μάχης των Μοναχών και άλλων Καλαβρυτινών Αγωνιστών κατά των ορδών του Ιμπραήμ Πασά, που έλαβε χώρα στις 24 Ιουνίου 1827.

  Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε. αποφάσισε ο φετινός εορτασμός να πραγματοποιηθεί στις 24 Ιουνίου 2012 ημέρα Κυριακή και ώρα 9.30 πρωινή στον  χώρο της Ιεράς Μονής. 

    Τον προσήκοντα πανηγυρικό λόγο για τα διαδραματισθέντα γεγονότα και για την προσφορά της Εκκλησίας μας στους αγώνες του Έθνους θα εκφωνήσει ο κ. Κωνσταντίνος Νικολόπουλος – Καμενιανίτης, Λογοτέχνης –  Συγγραφέας,  τ. Αντιπρόεδρος της Ενώσεως Ελλήνων Λογοτεχνών και Αντιδήμαρχος Πολιτισμού τ. Δήμου Αροανίας Καλαβρύτων, μέλος της Π.Ε., με τίτλο «Ο ΚΑΛΟΓΕΡΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ Η ΔΟΞΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΠΗΛΑΙΟΥ ΣΤΙΣ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 1827».

  Τον ομιλητή θα προλογίσει ο πρόεδρος της Π.Ε. Γεώργιος Κοσμάς.

     Μετά το πέρας της τελετής στην Ι.Μ. Μεγάλου Σπηλαίου, η Π.Ε. θα προσφέρει καφέ στους παρισταμένους στον χώρο κοινωνικών εκδηλώσεων του κοσμικού κέντρου «Grand  Chalet», που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την Ιερά Μονή, όπου ο «ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΙΓΙΟΥ» θα πλαισιώσει τις εκδηλώσεις με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.

 

 

    Της Θείας Λειτουργίας, της καθιερωμένης δοξολογίας και της επιμνημόσυνης δέησης θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιος.

    Σας παρακαλούμε θερμά να τιμήσετε με την παρουσία σας τον εορτασμό.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

 

           Ο Πρόεδρος                                   Ο Γενικός Γραμματέας

  Γεώργιος Μιλτ. Κοσμάς                          Δημήτριος Ι. Βαρβιτσιώτης

        Δικηγόρος                                                     Γενικός Διευθυντής

  παρ’ Αρείω Πάγω                                              Ομίλου Solar C.H. Group        

  (τηλ. 6972406293)                                          (τηλ. 6944258260) 

 

 

                                                                               

 

 

 

 

 

 

 

Υ.Γ. (Για όσους αναχωρήσουν από την Αθήνα και επιθυμούν τη μετάβασή τους στην Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου Καλαβρύτων με πούλμαν, παρακαλούνται να απευθύνονται στον Ταμία της Π.Ε. κ. Κωνσταντίνο Κατσιάρη – τηλ. 2109322635 και κιν. τηλ. 6977216394).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *