Συμπλήρωση ενός χρόνου από την κοίμηση του Ηγούμενου Φιλάρετου

Συμπληρώθηκε ένας  χρόνος  από την ημέρα που εκοιμήθη ο Ηγούμενος της Ι.Μ.Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων Φιλάρετος, κατά κόσμον Αναστάσιος Κωνσταντακόπουλος.

Η καταγωγή του μακαριστού Γέροντα ήταν από το Κρυονέρι Τριφυλίας της Μεσσηνίας και έγινε μοναχός στις 28 Σεπτεμβρίου 1975 στην Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας.

Στις 27 Μαρτίου 1977 χειροτονήθηκε διάκονος στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας, και στις 10 Απριλίου 1983 χειροτονήθηκε πρεσβύτερος λαμβάνοντας το οφίκκιο του αρχιμανδρίτη. Στη συνέχεια ανέλαβε καθήκοντα πρωτοσύγκελου στην Ιερά Μητρόπολη Ελασσόνας.

Στις αρχές του 1985 εγκαταστάθηκε στην Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας ενώ το 1993, εξελέγη καθηγούμενος της Μονής.

Οι διοικητικές και πνευματικές ικανότητες που διέκριναν τον μακαριστό Γέροντα, συνέβαλαν ώστε να επανδρώσει την Ιερά Μονή με νέα αδελφότητα, να την ανακαινίσει και ταυτόχρονα να αναδείξει και αξιοποιήσει τα περιουσιακά στοιχεία της.

Ο σεπτός ιερωμένος που έδωσε νέα πνοή και δημιούργησε την σημερινή λαμπρή πορεία της Μοναστικής Κοινότητας της Αγίας Λαύρας θα μείνει αξέχαστος σε όλους τους Καλαβρυτινούς.

 Το ετήσιο μνημόσυνο για τον απελθόντα εις τους ουρανούς Ηγούμενου Φιλαρέτου θα γίνει την Κυριακή 1 Ιουλίου 2012 στο Μοναστήρι της Αγίας Λαύρας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *