Το Σάββατο 23-06-2012 η μικρή Λεύκα γιόρτασε τον “Αη Γιάννη” της

Το Σάββατο 23-06-2012  η μικρή Λεύκα γιόρτασε τον “Αη Γιάννη” της. Στον ομώνυμο λόφο και σε αυτό το Εκκλησάκι Αριστούργημα  για το χωριό μας και όχι μόνο, πραγματοποιήθηκε παρουσία πολλών συγχωριανών που είχαν έλθει από Αίγιο, πάτρα Αθήνα, Καλάβρυτα και αλλού, αλλά και  επισκεπτών από διάφορα άλλα μέρη της Ελλάδας.

 Το πανέμορφο αυτό εκκλησάκι με μοναδικό σχέδιο Ροτόντας είναι όμοιο με το παρεκκλήσιο της “Αγια Σοφιάς” που είχε αφιερωθεί στην Αγία Φωτεινή και είναι ακόμη μισοθαμένο .

 

Η θεία λειτουργία στην οποία χοροστάτησε ο Πατέρας Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, Πρωτοπρεσβύτερος Καλαβρύτων και ο Εφημέριος της κοινότητας Πατέρας Αλέξιος Αγγελόπουλος.

 

Λάμπρυναν  την γιορτή με την παρουσία τους  Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Κος Λαζουράς Γεώργιος,

ο πρώην Δήμαρχος Αροανίας και νυν Δημοτικός Σύμβουλος του ενιαίου Δήμου Καλαβρύτων κ Βασιλόπουλος Λεωνίδας, ο Πρόεδρος του Παγκαλαβρυτινής Ένωσης Κος Κοσμάς Γεώργιος,

ο τ. Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Θεόδωρος Μιχαλόπουλος,  ο Γενικός Γραμματέας της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης και κτήτορας του Ναού Κος Βαρβιτσιώτης Δημήτριος, η Αν Κοσμήτωρ της Π.Ε. κ Μπαλασοπούλου Αναστασία, η πρόεδρος του Συλλόγου Λεύκας κ. Αγγελική Χαραλαμποπούλου-Παναγιωτοπούλου, ο διδάσκαλος για πολλά χρόνια στο χωριό αυτό κ Παπουτσής Κωνσταντίνος και πολλοί άλλοι.

Μετά την λειτουργία ακολούθησε αρτοκλασία και παρασχέθηκαν θαυμάσια γλυκά εδέσματα  στους παραβρισκόμενους.

Τα σπίτια του χωριού ζωντάνεψαν και παρέες έδωσαν μια άλλη εικόνα στο μικρό χωριουδάκι.

Και του χρόνου με υγεία.

Κώστας Βαρβιστιώτης 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *