Χαιρετισμός κ. Α Φ Ζαϊμη

ΑΝΔΡΕΑΣ Φ. ΖΑΙΜΗΣ

Τσακάλωφ 28, Αθήνα 106.73

Αθήνα, 1η Δεκεμβρίου 2013

  Προς την Πανκαλαβρυτινή ΄Ενωση

       Αγαπητοί μου συμπατριώτες Καλαβρυτινοί

        Η σημερινή εκδήλωση στην Αθήνα, Μνήμης και Τιμής για τα εβδομήντα χρόνια από τις θυσίες των κατοίκων της περιοχής μας, με φωτεινό μετέωρο το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα, που συντελέστηκε με την εκτέλεση ολόκληρου του ανδρικού πληθυσμού των Καλαβρύτων την αποφράδα 13η Δεκεμβρίου 1943, αλλά και των άλλων εκτελέσεων και των καταστροφών, που προκάλεσαν τα γερμανικά και τα ιταλικά στρατεύματα κατοχής στα μνημεία και στις υποδομές μας, μας δίνει την ευκαιρία ενωμένοι να αποδώσουμε τις οφειλόμενες τιμές αλλά και να αναλογισθούμε τις ευθύνες μας απέναντι στους νεκρούς μας.

Γιατί βεβαίως κανένα γεγονός δεν θα απαλύνει τον πόνο μας, και όσος καιρός και να περάσει εμείς δεν θα ξεχάσουμε ποτέ, κανέναν και τίποτε. Αλλά οι νεκροί μας και οι θυσίες των δικών μας δεν πρέπει να μένουν αδικαίωτες. Για να συμβεί αυτό θα χρειαστεί η ομοψυχία, η συνεργασία και η συνεχής προσπάθεια όλων μας,  για την προκοπή, ιδιαίτερα στις δύσκολες σημερινές ημέρες. Το αίμα των θυσιασθέντων αλλά και  τόπος και οι άνθρωποί του διψούν γιά ειρήνη, γιά δικαιοσύνη, γιά προκοπή  κι αυτά έχουμε ιστορικό καθήκον, ενωμένοι, να επιδιώξουμε.

Εύχομαι σε όλους αλλά και στον καθένα και την καθεμία  προσωπικά Υγεία και Προκοπή και με αυτά να γιορτάσουμε την γέννηση του Σωτήρα Χριστού.

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς κι αγάπη

Ανδρέας Φ. Ζαϊμης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *