Ψήφισμα Παγκαλαβρυτινής Ένωσης για την εκδημία π.Γεωργίου Μπίρμπα

 

Με βαθύτατα αισθήματα θλίψης και απώλειας το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκαλαβρυτινής Ενώσεως, πληροφορηθήκαμε σήμερα Σάββατο 5 Ιουλίου 2014 την εκδημία του Πρωτοπρεσβυτέρου Πατρός Γεωργίου Μπίρμπα του Αλεξίου, μιας εμβληματικής μορφής των Καλαβρύτων και των Καλαβρυτινών,Ο αείμνηστος πατήρ Γεώργιος Μπίρμπας απετέλεσε μια από τις πλέον χαρακτηριστικές μορφές στην τοπική κοινωνία των Καλαβρύτων και ολόκληρης της περιοχής και δραστηριοποιήθηκε από τα μετακατοχικά χρόνια στην στήριξη των Καλαβρυτινών, δραστηριοποιούμενος σε πολλά επίπεδα και προσφέροντας συνεχώς. Είχε με μεγάλη προσπάθεια καταγράψει ιστορικά στοιχεία και σε πολλές εκδόσεις βιβλίων του, αυτά τα μετέφερε για γνώση των νεώτερων. Αλλά και καθημερινά υπήρξε ξεναγός σε κάθε επισκέπτη του καθεδρικού ναού, αεικίνητος και με διάθεση να εκφράσει και να μεταδώσει την ιστορικότητα και Μαρτυρικότατα του τόπου μας των Καλαβρύτων.
Ο αείμνηστος π. Γεώργιος Μπίρμπας υπήρξε από τους πλέον ένθερμους υποστηρικτές της Παγκαλαβρυτινής Ενώσεως και έδινε το παρόν σχεδόν σε όλες τις εκδηλώσεις δίνοντας πάντα το δικό του ξεχωριστό χαρακτήρα με τις αφηγήσεις του.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκαλαβρυτινής ως ελάχιστο δείγμα τιμής απεφάσισε σε έκτακτη συνεδρίαση του σήμερα:
• Να εκφραστούν τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του από τον πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που θα παρευρεθούν στην εξόδιο τελετή.
• Αντί στεφάνου να κατατεθεί ποσό στον μητροπολιτικό ναό Καλαβρύτων
• Να γίνει εκτενής δημοσίευση για το έργο του στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.
• Να χορηγηθεί βραβείο του 3ου Διαγωνισμού Ζωγραφικής στον πρωτεύσαντα από τα Γυμνάσια, με το όνομα «Πατήρ Γεώργιος Μπίρμπας στην εκδήλωση για το 1821 που θα γίνει στην Παλαιά Βουλή στην Αθήνα τον Μάρτιο του 2015.
 
Για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕ
Ο Πρόεδρος
Δημήτριος Βαρβιτσιώτης
η Γενική Γραμματέας
Δήμητρα Κωνσταντινίδη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *