Η Ελληνική Γλώσσα Οικουμενικός φορέας του Ελληνικού Πνεύματος

αφισσα 3
Αποτελεί βαριά παρακαταθήκη για μας τούς Νεοέλληνες το γεγονός ότι, ο θησαυρός της γλώσσας μας. η ομορφιά, η δύναμή της, η ακρίβεια στην απόδοση των εννοιών και η μοναδικότητα της αφ’ ενός, αλλά και ο οικουμενικός χαρακτήρας του Ελληνικού Πνεύματος αφ’ ετέρου, αναγνωρίζονται παγκοσμίως ως δομικά στοιχεία διαμόρφωσης του σύγχρονου Πολιτισμού στην διαχρονική του εξέλιξη.
Η Παγκαλαβρυτινή Ένωση τιμώντας την Οικουμενικότητα του Ελληνικού Πνεύματος και την Ελληνική Γλώσσα, διοργανώνει εκδήλωση τηνΔευτέρα, 3 Νοεμβρίου 2014, και από ώρας 18:30στην αίθουσα εκδηλώσεων του “Συλλόγου των Αθηναίων”, Κέκροπος 10, Πλατεία Συντάγματος Αθήνα (Πρόσβαση από πλατεία Συντάγματος δια της οδού Νίκης- Δείτε χάρτη στη συνέχεια).
Στην εκδήλωση αυτή θα μιλήσουν επιφανείς επιστήμονες και θα υπάρξουν βραβεύσεις σημαντικών προσωπικοτήτων και φορέων που έχουν συντελέσει στην ανάδειξη του Ελληνικού Πνεύματος Παγκοσμίως
 
Πρόγραμμα Εκδήλωσης
«Η Ελληνική Γλώσσα Οικουμενικός φορέας του Ελληνικού Πνεύματος»
18:00 – 18:30 Προσέλευση.
18.30 – 18.35 Έναρξη – Εισαγωγική παρουσίαση της εκδήλωσης από την Κοσμήτορα της Παγκαλαβρυτινής Ενώσεως, κ. Μαριάνθη Χρονοπούλου.
18.35 – 18.45 Χαιρετισμός του Προέδρου της Παγκαλαβρυτινής Ενώσεως κ Δημητρίου Βαρβιτσιώτη.
Χαιρετισμοί πρέσβεων και επισήμων εκπροσώπων.
ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
18.45 – 19.00 «Τη Γλώσσα μου έδωσαν Ελληνική» Εισαγωγική Αφήγηση από τον Καλαβρυτινό ηθοποιό και σκηνοθέτηΓιάννη Σταματίου.
19.00 – 19.20 «Εξελίξεις της Ελληνικής Γλώσσας από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα».
Ομιλητής : Καθηγητής κ. Γιώργος Σακελλαριάδης.
19.20 – 19.30 Ερωτήσεις προς τον ομιλητή.
19.30 – 19.50 «Ελληνισμός 20-20. Στρατηγική για την ανάπτυξη και διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας παγκοσμίως ».
Ομιλητής : Καθηγητής κ. Sam Chekwas.
19.50 – 20.00 Ερωτήσεις – προς τον ομιλητή.
ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
20.00 – 20.15 Βραβεύσεις:
Στον αείμνηστο Θεόδωρο Σπυρόπουλο, για την ανεκτίμητη προσφορά του σε πανανθρώπινες αξίες, την εξύψωση του Απόδημου Ελληνισμού και την πολυσχιδή έκφραση της αγάπης του στην πατρίδα του και ιδιαίτερα στον τόπο που γεννήθηκε την Ελλάδα.
Στην Εφημερίδα “Φωνή των Καλαβρύτων” και τον εκδότη της αείμνηστο Θάνο Τσαπάρα καθώς και τους συνεχιστές της Πάνο Τσαπάρα και Θάνο Π. Τσαπάρα, για την άνω των πενήντα ετών αστείρευτη δημοσιογραφική αποτύπωση των κοινωνικών, πολιτικών και πολιτιστικών ζυμώσεων που έλαβαν χώρα στην Καλαβρυτινή γη και τη συμβολή της στην σμίλευση της επικοινωνίας των απανταχού γης Καλαβρυτινών διατηρώντας ενεργή τη σύνδεση με την γενέτειρα και πατρώα γη.
Στον καθηγητή κ. Sam Chekwas για την πολύτιμη συμβολή του στην διάδοση της ελληνικής γλώσσας και της ελληνικής γραμματείας, μέσα από την αειθαλή δράση του για την πραγμάτωση του αγαθού που ο ίδιος όρισε ως «το θαύμα να νοιώθεις Έλληνας».
 
20.30 – 20.40 Παρουσίαση του βιβλίου του Δρα Sam Chekwas:
«Το θαύμα να νοιώθεις Έλληνας», από το Δρα Δημήτριο Σταθακόπουλο
20.30 Συμπεράσματα – Τέλος εκδήλωσης.

 

κλ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *