Διαγωνισμός Παγκαλαβρυτινής Ένωσης – Τα παιδιά ζωγραφίζουν για την Επανάσταση

πεΗ πρωτοβουλία της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης για την διοργάνωση του διαγωνισμού Ζωγραφικής “ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ” εντάσσεται στο πλαίσιο του 10ετούς Προγράμματος Εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Από το 2013 έως το 2021 η Π.Ε. διοργανώνει ετήσιους διαγωνισμούς ζωγραφικής, με διαφορετικό θέμα κάθε χρόνο, ώστε  να θυμηθούμε μαζί με τα παιδιά μας πτυχές του Αγώνα που κοντεύουν να ξεχαστούν και να διερευνήσουμε άλλες που πρέπει να μη χάσουν το νόημά τους.
ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ:
Το θέμα του Τρίτου Διαγωνισμού αφορά τους Φιλέλληνες, οι οποίοι πρωτοστάτησαν στην ανάπτυξη του Φιλελληνισμού στην Ευρώπη και συμμετείχαν ενεργά και με πολλούς τρόπους στην υποστήριξη του Αγώνα για την Ελευθερία.
Όλα τα έργα πρέπει να αφορούν το θέμα «Οι ξεχασμένοι Φιλέλληνες».
Κάθε παιδί μπορεί να λάβει μέρος με δύο έως τρία έργα.
Κάθε παιδί είναι ελεύθερο να χρησιμοποιήσει όποιο είδος υλικών ζωγραφικής επιλέξει.
Τα έργα πρέπει να είναι σε μία από τις ακόλουθες διαστάσεις: Α4 ή Α3 ή 35Χ50
Τα έργα πρέπει να φέρουν την υπογραφή του παιδιού και να συνοδεύονται από ένα σημείωμα λίγων γραμμών στο οποίο θα αναφέρονται ο τίτλος του κάθε έργου με σύντομη περιγραφή 100 λέξεων και τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν.
Τα έργα πρέπει να σταλούν σε έναν ενιαίο φάκελο, είτε με courier είτε συστημένα, στην Παγκαλαβρυτινή Ένωση, Πατησίων 121 Τ.Κ. 11251, από 10 μέχρι το αργότερο 13 Μαρτίου, που θα φαίνεται από την σφραγίδα του ταχυδρομείου.
Τα έργα θα αξιολογηθούν από ανεξάρτητη Κριτική Επιτροπή, ανεξάρτητη, που δεν αποτελείται από μέλη της Π.Ε. αλλά από τους έγκριτους ειδικούς (καλλιτέχνες και τεχνοκριτικούς) που θα αποτελούν ανεξάρτητη επιτροπή.
Τα τρία καλύτερα έργα θα βραβευθούν στην εκδήλωση για την Επέτειο της Επανάστασης του 1821 που οργανώνει η Παγκαλαβρυτινή Ένωση στην Παλαιά Βουλή στις 22 Μαρτίου 2015, ημέρα Κυριακή.
Υπεύθυνη του Διαγωνισμού είναι η κ. Μπαλασοπούλου Αναστασία, Γενική Γραμματέα της ΠΕ.
Για κάθε πρόσθετη πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στην ίδια 6984514102 a-balaso@otenet.gr είτε στον κ.Κυριαζή Νικόλαο, υπεύθυνο επικοινωνίας και μέλος της Π.Ε., 6940847152 kiriazisn@gmail.com
Η επικοινωνία με τα παιδιά μας βοηθά να μάθουμε περισσότερα για τον εαυτό μας και τη ζωή.
Θα μπορούσε, κατ’ αναλογία, η ανάπτυξη μορφών Διαλόγου μαζί τους να μας βοηθήσει να καταλάβουμε περισσότερα για την ιστορία του τόπου μας, για τη σχέση του χθες και του σήμερα, για την ευθύνη του ατόμου και του κράτους; Μπορεί η φρέσκια ματιά και οπτική της πολύ νέας γενιάς να μας μάθει κάτι για το μέλλον, κάτι στο οποίο θα μπορέσουμε ίσως να συμβάλλουμε;
Εμείς πιστεύουμε ότι αυτό το ερώτημα αποτελεί μία πρόκληση για όλους μας.
Ας αφουγκραστούμε την ζωγραφική τους!
23 24

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *